Janne Kuusinen: Outolintu Outolintu-levyn otsikkoboksi Janne Kuusinen: Outolintu

Janne Kuusinen: Outolintu (2021)
"Uusvanhaa musiikkia uudella levyllä" (Veli-Matti Henttonen, Salon Seudun Sanomat 22.8.2021)

"Nämä ovat pieniä tarinoita oudoista ihmisistä ja kummallisista elämistä, jotka kaikki taitavat olla osa sitä mitä kutsumme ’normaaliksi’. Outoja nuo ihmiset." (Mika Roth / Desibeli.net 16.9.2021)

Mikä
Outolintu on Janne Kuusisen (s. 1975) kolmas levy. Se sisältää 13 hänen säveltämäänsä, sanoittamaansa sekä sovittamaansa kappaletta. Sen teko alkoi 2004, ja se on julkaistu virallisesti 1.9.2021.

Kuka
Janne Kuusinen on salolainen musiikin, kuvan ja tekstin pyhässä poikkitaidekolminaisuudessa ankkuritta kelluva kulttuurin vapaaottelija, koulutukseltaan musiikin maisteri (SibA / musiikki­kasvatuksen osasto). Musiikissa hän saa elantonsa so(v)ittamisesta, säveltämisestä, vapaan säestyksen opettamisesta sekä hanurikerhon johtamisesta.

Tangoon, huumoriin ja suomeen vakavasti suhtautuva Kuusinen on lisäksi tehnyt radio-ohjelmia, mykkäelokuvasäestyksiä, teatterisäestyksiä, runosävellyksiä, stand up -komiikkaa, kirjoittanut kirjoja, artikkeleita ja elokuva-arvosteluja sekä tehnyt graafisen alan töitä (mm. sarjakuvat, julisteet, kuvitukset, logot).


Tästä huolimatta (tai sen vuoksi) Janne Kuusinen on jäävännyt itsensä minään olemisen suhteen. Muut hänet lokeroikoot ja brändätkööt.


Miksi
Janne Kuusinen tahtoo tarjota ihmisille ajateltua, viilattua, harjoiteltua ja sovitettua musiikkia. Myös "Kappaleita, ei piisejä" tuntuu hänestä sopivaiselta filosofialta.

Missä
Janne Kuusinen on nyt seitsemäntoista vuoden naimisissaolon jälkeen hieman väsynyt. Keikkailuun asti ei energia riitä, olletikin, kun kaikenmaailman koronatkin.

Miten
Levyn saa kuultavakseen ensi alkuun ainoastaan ostamalla sen tekijältä itseltään. Toivottavasti ei ole liian vulgääriä pyytää 20 € (sis. pk). Sitten myöhemmin on spotifyiden yms. välikäsien vuoro.

Tästä Mikseri.net-linkistä voi halutessaan kuunnella Outolintu-levyn ihanan sinkkulohkaisun "Kesä", jossa on mukana paitsi ihana Anna Kivinen, myös legendaarinen jazz-jermu Esa Pethman.

Toivottavasti tämä rakkaudella tehty ex-ikuisuusprojekti suo Sinulle hykerteitä, hämmenteitäkin.

Ystävällisin musiikkiterveisin
Janne Kuusinen
email


Pääsivulle